Newsflash 22 maart 2018
MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid is dé koepel van cliënten- en familieorganisaties in de ggz en behartigt de belangen van één miljoen mensen die jaarlijks gebruik maken van de ggz. Samen met MIND Fonds Psychische Gezondheid, MIND Korrelatie, 16 lidorganisaties, 35 regionale organisaties, 25 familieraden en 25 cliëntenraden werken we aan het verbeteren van de psychische gezondheid in Nederland. 
 
Openup & dicht mee in de MIND Poëziewedstrijd!
 
Schrijven, dichten, spelen met taal: het is voor velen een heerlijke bezigheid. En vaak is het ook heel heilzaam en helend. 
Wij willen graag een stem geven aan al die creatieve minds die er in ons land zijn! En daarom starten we deze week tijdens de Week van de Psychiatrie (19-23 maart) de MIND Poëziewedstrijd met als motto 'Openup en dicht mee!' Meedoen? Lees dan snel de voorwaarden op de website en stuur je gedicht in!
 
 
 
'Toezichthouden voor ervaringsdeskundigen' 20 april
 
Heb je wel eens gedacht aan een rol in de Raad van Toezicht (RvT)? Als ervaringsdeskundige heb je vaak waardevolle kennis en ervaring in te brengen, mogelijk ook als toezichthouder.
Om je inzicht te geven in wat het lidmaatschap van een RvT inhoudt, welke vaardigheden en houding nodig zijn en wat je kunt betekenen als toezichthouder organiseert MIND in samenwerking met PGOsupport en Baanders consultancy op vrijdag 20 april a.s. een introductiebijeenkomst “Toezichthouden voor ervaringsdeskundigen”. De bijeenkomst vindt plaats bij PGOsupport in Utrecht en duurt van 10.00u tot ongeveer 16.30u. Aanmelden kan tot 26 maart.
 
 
 
NVvP-congres 11-13 april in Maastricht
 
 
 
MIND staat van 11 - 13 april met een stand op het NVvP Voorjaarscongres in Maastricht (MECC). We verzorgen er op vrijdag 13 april ook een workshop over ‘Het VN-verdrag – de implicaties voor de psychiatrie’. Leden en relaties van MIND kunnen  tegen gereduceerd tarief van 25 euro (per dag) het congres bezoeken. Mocht je hiervan gebruik willen maken, meld je dan aan via dit e-mailadres: voorjaarscongres@nvvp.net
 
 
 
REGIE IN DE REGIO
 
Terugblik congres Samen werken aan sociale inclusie
 
Lees hier het complete
e-zine met een uitgebreide terugblik aan de hand van presentaties, interviews en filmpjes. 
 
Donderdag 15 maart 2018 vond in Nieuwegein het groots opgezette congres 'Samen werken aan sociale inclusie' plaats. Ruim 800 bezoekers waren naar het NBC congrescentrum gekomen om kennis te delen, te netwerken en samen een boost te geven aan het bevorderen van sociale inclusie. 
 
MIND Regie in de Regio was mede-organisator van het congres en verzorgde diverse expedities, bouwsessies over burgerkracht en workshops over zelfregie- en herstelinitiatieven, financiering en het regelen daarvan, samenwerking in de regio en bejegening in de spreekkamer op weg naar werk. Een film over zelfregie- en herstelinitiatieven van filmcollectief Out of the box ging op het congres in première. 
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een relatie van ons bent. Tips voor de redactie? Mail naar communicatie@wijzijnmind.nl 
 
MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, Stationsplein 125, 3818 LE Amersfoort (033) 303 2400