Januari 2021 - N° 22
In deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over het Buurtschap Nieuwe Meer, wordt met enige regelmaat verstuurd. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.

Aanvullende informatie, kunt u ook vinden op/via:

Twitter
Website
Contact

 

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Voor alle duidelijkheid ..... 
Na de vorige Nieuwsbrief heb ik vragen gekregen over “namens Wie” deze Nieuwsbrieven verstuurd worden ? 
Ik stuur als beheerder van Nieuwemeer.info deze Nieuwsbrieven uit persoonlijke titel, dit gebeurt al vanaf dec 2019, zoals vermeld op de site, klik hier.
Vanuit de papieren Nieuwsbrief, verspreid door de Buurtvereniging wordt er soms naar mijn website verwezen, dit stel ik uiteraard op prijs en het lijkt me voor u van toegevoegde waarde, maar valt wel onder de verantwoordelijkheid van de Buurtvereniging.
Hopelijk is hiermee eventuele onduidelijkheid weggenomen, mocht u nog vragen hebben, mail die dan naar info@nieuwemeer.info of spreek mij persoonlijk aan.

Vragen, aan-/ afmeldingen van de BuurtWhatsApp groep? kijk op de info pagina op de website, klik hier.
.
M vr grt, Erik Hoogenboom - Beheerder
 
Ontwikkelingen Oude Haagseweg en viaducten

Begin deze maand ( 12 januari 2021) is er weer informatie geupdate op de pagina over dit onderwerp, o.a. de rapporten en presentatie die waren belooft tijdens de laatste videovergadering van 19 december. Ik heb er zelf een paar kanttekeningen bijgeplaatst, maar oordeelt u vooral zelf.

Klik hier om deze pagina te bekijken.

 
Onveilige situatie rond de Loswal / Nieuwemeerdijk

De Loswal thv de Nieuwemeerdijk 465, het voormalige RWS terrein blijft voor mij een onderwerp van zorgen, zeker waar het de fietsveiligheid of beter gezegd onveiligheid betreft vooral voor schoolgaande jongeren. Nu een stuk minder door de Corona beperkingen, maar toch.
.
Alle overleggen en beloften ten spijt mag de uitvoerder
Fa van Vliet zijn werkzaamheden gewoon blijven uitvoeren en recent zelfs weer opnieuw opstarten,
zonder zich aan de vergunningsafspraken, (o.a. rij-richtingen van de vracht-wagens) te houden, dit met medeweten van de gemeente.

Mocht het onverhoopt (hopelijk niet) fout gaan op die locatie, dan weet u wie u aansprakelijk kan en mag houden.
Klik hier
om deze informatie pagina te bekijken.

Aanvullend hierop blijft de Onduidelijkheid en niet werkende inrichting als Fietsstraat ook een punt van discussie met de gemeente en grote ergenis. De NIET werkende inrichting als fietsstraat valt onder de verantwoordelijkheid van de wegbeheerder, de gemeente, zij zijn op de hoogte van de problemen, maar doen er vervolgens (nog steeds) niets mee of proberen het onterecht af te schuiven naar de politie. Er wordt geprobeerd de klachten te minimaliseren door te verwijzen naar meet resultaten (gemiddelde snelheden) uit de Smileys, deze info is incorrect omdat hierbij ook fietsers/scooters gemeten worden. De reële meetresultaten door ons ism VVN uitgevoerd, worden helaas ter zijde gelegd, zie de info pagina, klik hier

 
HeelHaarlemmermeer


In 2020 werden wij “Veerpont Ome Piet” geportretteerd in een vrolijke video van HeelHaarlemmermeer. Ons verhaal in een positieve notendop. HeelHaarlemmermeer legt de verbinding tussen ons verhaal en allerlei andere sociale en groene duurzame initiatieven in onze gemeente.
Samen zijn we sterker en werken we aan een betere Haarlemmermeer! Bekijk ons verhaal nog een keer, klik hier gewoon om te vieren dat we er zijn en dat we mooie dingen doen. Wil je meer van dit soort verhalen zien?
Volg dan @HeelHaarlemmermeer! of klik hier
.
Wij stellen op prijs als u deze informatie via uw social media kanalen wilt delen
  • LinkedIn: @heelhaarlemmermeer,  
  • Facebook: @heelhaarlemmermeer,  
  • Twitter: @HeelHmeer  
  • Instagram: @heelhaarlemmermeer  
  • YouTube: Heel Haarlemmermeer 
Alvast bedankt voor uw medewerking, zie ook de Nieuwspagina hierover op onze website. Klik hier
 
Glasvezel Nieuwe Meer
Recent is er een aankondigingsbrief over de aanvang van werkzaamheden HaH verspreid in Nieuwe Meer dus er begint nu echt schot te komen in deze glasvezel zaak voor ons Buurtschap.
.
Wel werden we via een berichtje in de  BuurtWhatApp gewaarschuwd voor een “zgn Ziggo vertegenwoordiger” die bewoners nog al opdringerig benaderd.
Laat u "niets op de mouw spelden" en bij twijfel kijk op de webpagina voor contactgegevens waar u met eventuele vragen terecht kunt.  Klik hier
 
AmsterdamseBos/Veerpont Ome Piet

Zoals in de vorige nieuwsbrief al gemeld, heeft het Amsterdamse Bos een plan gemaakt “Onderweg naar 100 jaar Amsterdamse Bos – Bosplan 2020 – 2030” dit plan heeft het inspraak traject inmiddels doorlopen en heeft zijn “Definitieve” vorm gekregen, terug te vinden op onze website. Hier treft u ook een link naar de Pagina van het Amsterdamse Bos, over dit plan, waar ook de inspraak (re)acties terug te vinden zijn.

De in het plan voorgestelde punten voor beide veerponten; Vaardagen verhogen, Elektrisch varen en Verbetering aansluitende fietsverbindingen, zijn uitgebreid met het bos besproken en wij gaan bekijken/onderzoeken, wat er (on) mogelijk is.
.
Klik hier voor de pagina Amsterdamse Bos binnen het Hoofdstuk Veerpont.
 

 
Heeft u nog vragen ????
Stuur een mailtje naar;
info@nieuwemeer.info